Hvordan lage perfekte cocktails?
Noen kjappe tips som gir deg bedre cocktails.
Profil
Favoritter
Profil
Favoritter
Noen kjappe tips som gir deg bedre cocktails.
Mange tilsetter kun noen få isbiter i drinken fordi de er redde for at mer is vil vanne ut drinken. Resultatet blir lunkne og slappe drinker hvor det ser ut som om isen er i ferd med å drukne og hvor alkohol og sødme blir overbærende. Med andre ord, ikke spar på isen.
Og nei, mye is i drinken betyr ikke en spinklere og mer utvannet drink. Med generøs bruk av is kommer fort temperaturen på væsken såpass lavt at isen smelter langsommere.
Mange skygger unna drinkoppskrifter med en gang det dukker opp ingredienser som høres litt utfordrende ut å anskaffe. én av disse ingrediensene er sukkerlake.
Noen forsøker å tilsette noen teskjeer sukker istedenfor, men dette er vanskelig å løse opp i drinken direkte, både på grunn av temperatur og fordi alkohol reduserer løseligheten på sukker. Sukkerlake er ikke vanskelig å lage: Kok opp 2/3 sukker og 1/3 vann og kjøl ned.
Drinker skal noen ganger ristes eller røres med is for at de skal kjøles ned til riktig temperatur og for at ingrediensene skal blandes. Når drinker ristes blir de uklare på grunn av små mengder luft som ristes inn i væsken. De får også en litt annerledes tekstur. Røring er en mye mer skånsom måte å blande på. Som en tommelfingerregel skal derfor drinker som kun lages med blanke ingredienser røres for å bevare klarheten. James Bond er derfor en rebell når han bestiller sin Dry Martini ‘shaken, not stirred’.
Som en tommelfingerregel serveres drinker som inneholder isbiter med sugerør. Dette for å unngå kollisjon mellom iskalde isbiter og følsomme lepper eller tenner og isbiter som havner i fanget.
Copyright © 2025 Travel Retail Norway