Gin & Tonic
Gin & Tonic er kanskje en av de mest populære drinkene i verden. Få drinker er enklere å lage, og få drinker er lettere å gjøre feil. Vil du vite hvordan det gjøres skikkelig, les her.
Profile
Favorites
Profile
Favorites
Gin & Tonic er kanskje en av de mest populære drinkene i verden. Få drinker er enklere å lage, og få drinker er lettere å gjøre feil. Vil du vite hvordan det gjøres skikkelig, les her.
Gin & Tonic kan være en forfriskende drink med balanse mellom sødme og aroma fra gin og bitterhet og friskhet fra tonic-vann. Den kan også være en slapp, død og lunken drink med for mye gin og noen symbolske isbiter som er i ferd med å drukne i sitt eget smeltevann. Skal du lage deg en G&T, gjør det riktig!
Tradisjonell britisk variant | Moderene spansk variant |
Highball glass (eller høyt kjøkkenglass) | Stort, rundt vinglass |
Fyll glasset til randen med isbiter | Fyll glasset til det bredeste punktet med isbiter |
Fyll halvveis med Gin | Dekk cirka halvparten av isbitene med gin |
Topp opp med Tonic | Topp opp med tonic til de øverste isbitene så vidt begynner å flyte |
Rør forsiktig om | Rør forsiktig om |
Garner | Garner |
Server med sugerør | Server med sugerør |
Tips! Det er lett å lage spennende variasjoner på G&T. Annen blank, krydret sprit som visse typer Genever og Akevitt er gode eksempler. For mer fylde og et rent einebærpreg, forsøk en Oude Genever. Akevitt vil gi aromaer av karve og/eller dill. |
Tonic-vann finnes i en rekke utgaver med forskjellige ingredienser og grad av sødme. De fleste Gin er laget med tanke på å blandes med de store kommersielle utgavene, men lek deg frem og finn din favoritt-tonic.
50/50 er en god tommelfingerregel, men du kan justere mengden etter egne preferanser. Gin kan variere i styrke og karakter. Jo kraftigere og mer alkoholsterk Gin, jo mindre trenger du. Mer gin enn 50% blir sjelden godt.
Skiver/båter av sitron og lime er standard garnityr på G&T, men det er ikke noe i veien for å leke seg med mer spennende garnityr. Gin lages som regel med mange forskjellige krydder, urter og frukter, og har du en gin som er laget på en litt spesiell ingrediens, kan du gjerne reflektere dette i garnityret. Alt fra agurkskiver, skiver av ingefær og frukt-skall til tørkede einebær, hel kardemomme, tørket stjerneanis og kanelstang kan brukes for et flott visuelt uttrykk og spennende smaker.
Server alltid G&T med sugerør. å drikke direkte fra glass med isbiter kan være keitete og gi ubehagelige opplevelser med isbiter som krasjer med lepper og tenner eller detter i fanget i det du tar den siste slurken.
Copyright © 2025 Travel Retail Norway